Dodaj med priljubljeneE-poštaZemljevid strani SlovenskoEnglishDeutschItalianoHrvatskiMagyar

Počitniška hiša Sirarna Zadnji Vogel

domov ponudba

lokacija

galerija cenik vtisi
 
   

Počitniška hiša je locirana na smučišču Vogel, ki leži nad Bohinjskim jezerom, v jugovzhodnem delu Julijskih Alp.

Koča se nahaja na planini Zadnji Vogel (1413 m), le 20 metrov proč od smučarske proge. Za ogled panorame planine kliknite tukaj (odpre se novo okno, v katerem s pomočjo puščic na zaslonu pogled obrnite levo od proge). Lokacijo koče na smučišču si lahko ogledate na spodnjem zemljevidu naprav in smučarskih prog - za povečavo kliknite na sliko, nato pa poiščite planino Zadnji Vogel.

Zemljevid naprav in smučarskih prog na Voglu

Dostop do koče je možen po različnih poteh:

V zimskem času je najenostavneje, če se z nihalko povzpnete do smučišča, se zapeljete s štirisedežnico Orlove glave, nato pa se s smučmi spustite v dolino po progi Orlove glave - Zadnji Vogel (rdeča črta na spodnjem zemljevidu). Že po nekaj minutah vijuganja po belih strminah boste na levi strani proge zagledali našo počitniško hišo.

Od zgornje postaje nihalke je koča dostopna tudi peš (temno modra črta na zemljevidu). Pri smučarski progi Brunarica zavijete desno, od tam pa vas do koče usmerjajo lesene table. Pot vam bo vzela približno 30 minut, s smučmi pa boste na cilju že po desetih minutah. V poletnem času je možno del poti prehoditi tudi po stezi skozi gozd (svetlo modra črta).

Pravi planinci boste gotovo izbrali pot skozi Žagarjev graben (rumena črta na zemljevidu). Srednje zahtevna planinska pot se prične pri spodnji postaji nihalke na nadmorski višini 569 m. Da dosežete planino Zadnji Vogel potrebujete približno dve uri hoje, pri tem pa vam nekatera mesta v spodnjem delu poti nudijo čudovit pogled na Bohinjsko jezero.

  vreme
     
Napoved (Boh. Bistrica):
   
           
 
  turno smučanje
     

Turno smučanje na Voglu in v okolici
Vse o možnosti turne smuke na Voglu in v okolici si preberite > tukaj <

   
 
  facebook
         
 
  kontakt
      Za informacije in rezervacije nas pokličite na tel.:    
      040/226-257 Gašper
040/432-900 Tadej
   
      ali pa nam pišite na:    
      [email protected]